Våra klasser

 

Yin/yang klass

I denna klass möts dynamiska och kraftfulla övningar från Yang Yogan med mer mjuka och inkännande övningar från Yin Yogan. Detta skapar värme och kraft i kroppen under Yangdelen som sedan ger ökat energiflöde och en mer djupgående effekt av YinYogans öppnande och avslappnande rörelser.
 
 

Hathayoga 

Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

 

Yin yoga 

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. 

Yoga Nidra

Om du är i behov av att slappna av och inte vill anstränga dig fysiskt, då ska du prova yoga nidra. En meditatiosteknin som också kallas för yogisk sömn. Du lägger dig bekvämt och lyssnar till rösten som guidar dig. Fokus och medvetande flytas runt i kroppen i en särskild ordning  för att skapa en cirkel av energi genom hjärnan. Detta tillåter vårt sinne att vila och därigenom gå in i det fullständigt avslappnade tillståndet. 

När vi praktiserar denna teknik låter vi kroppen somna samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Ger dig en total djupavslappning som släpper mentala och fysiska spänningar. Kan användas för att somna eller för att få återhämtning vid förlorad sömn. Effekten av 20-30 minuter Yoga Nidra kan jämföras med tre-fyra timmars sömn.